ΕΜΕΠΟΛ - Εταιρεια Μεσογειακού Πολιτισμού - Mediterranean Culture Society

EΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (2019)

Η ετήσια εκδήλωση της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο χάρη στην πολύτιμη συμπαράσταση του καθηγητή κ. Νικολ. Μπρατσιώτη, στην φιλόξενη αίθουσα τελετών της Εταιρείας των Φίλων του Λαού στις 3/11/2019.

Στην φετεινή εκδήλωση είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ.Αμβρόσιο,εκπρόσωπο και Βοηθό Επίσκοπο του Σεβασμιωτάτου Πισιδίας κ.Σωτηρίου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Ιωάννης Αλατζόγλου καλωσόρισε,προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο κ.Αμβρόσιο και προσέφερε ένα Σταυρό Ευλογίας, μικρό δείγμα σεβασμού και αγάπης προς στο πρόσωπο του.

Ο Θεοφιλέστατος κ.Αμβρόσιος χαιρέτισε την εκδήλωση ,μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.Σωτηρίου και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και ουσιαστικό έργο που επιτελείται στις ενορίες του Αγ.Αλυπίου Αττάλειας και Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάγιας.

Ο κ.Γιάννης Α.Πίκουλας καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ) παρουσίασε το θέμα : “ Η άγνωστη Χριστιανική Μικρά Ασία “

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την μεικτή χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής ,υπό την διεύθυνση της κας Αικατερίνης Τσεκούρα ,με συνοδεία στο πιάνο της κας Δέσποινας Στεφανίδου,που απέδωσε εξαιρετικά Μικρασιατικά τραγούδια συγκινώντας το ακροατήριο.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Νίκου,προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερωνύμου.