ΕΜΕΠΟΛ - Εταιρεια Μεσογειακού Πολιτισμού - Mediterranean Culture Society

  • Τα νέα μας
  • ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ

Τα νέα μας

ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Με χαρά σας υποδεχόμαστε στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας μας και ελπίζουμε να βρίσκετε σε αυτή ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Μεσογειακό Μικρασιατικό Πολιτισμό, που έδωσε τα φώτα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

          Τον Ιούλιο του 2013 μια ομάδα ανθρώπων, που συνδεόμαστε με την Νοτιοδυτική Μικρά Ασία, σκεφθήκαμε να ιδρύσουμε ένα μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο με την επωνυμία " Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού ".  

        Το όνομά της το διαλέξαμε  για να ταιριάζει με το σκοπό της, να σκορπίζει φως, να δροσίζει, να συγκινεί και να συναρπάζει. 

         Όπως αναγράφεται στο Καταστατικό της,  οι σκοποί της Εταιρείας είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, πολιτιστικοί, ανθρωπιστικοί και περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

 

α. Την σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα, την Μικρά Ασία και ιδιαίτερα το νοτιοδυτικό τμήμα της, που φθάνει μέχρι τις ακτές της βορειοανατολικής Μεσογείου.

β. Την παροχή βοήθειας για την ανάπτυξη των παραπάνω περιοχών σε πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, μορφωτικούς, πνευματικούς και άλλους συναφείς τομείς.

γ. Την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής για την πρόληψη από την περαιτέρω καταστροφή και την διατήρηση και αποκατάσταση των ιστορικών μνημείων της περιοχής. Ιδιαίτερα όσων προέρχονται από την ελληνική αρχαιότητα, τούς βυζαντινούς χρόνους και τους μετέπειτα αιώνες της ρωμιοσύνης.

δ. Την παροχή τεχνογνωσίας αλλά και πάσης φύσεως οικονομικής και υλικοτεχνικής συνδρομής σε τοπικούς φορείς των παραπάνω περιοχών, που αναλαμβάνουν την αναστήλωση και αποκατάσταση μνημείων και μάλιστα χριστιανικών ιερών ναών, που ζητούν αυτή την βοήθεια.

ε. Τον εξοπλισμό κτιρίων και μάλιστα ιερών ναών με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους, πάντοτε φυσικά με την άδεια των τοπικών αρχών και παραγόντων.

στ. Την κάλυψη δαπανών για μετακινήσεις προσώπων που θα μεταβαίνουν στην περιοχή με ειδική αποστολή προς εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας.

ζ. Την ανάπτυξη και τόνωση του ενδιαφέροντος των ελκόντων την καταγωγή από τις  παραπάνω περιοχές αλλά και άλλων ομογενών, ώστε να επισκέπτονται τις αρχαίες αυτές κοιτίδες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

η. Την διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων....

 

         Όσοι θα θέλατε να συμβάλετε στην πραγματοποίηση των σκοπών της Εταιρείας μας, ελάτε να συνεργαστούμε όλοι μαζί.