ΕΜΕΠΟΛ - Εταιρεια Μεσογειακού Πολιτισμού - Mediterranean Culture Society

Featured Item Background

Θεοφάνια στην Alanya της Μητρόπολη Πισιδίας

Θεοφάνια στην Alanya της Τουρκίας, με το Ιουλιανό ημερολόγιο (19-1-2021), από τον π. Κωνσταντίνο Shevchenko, εφημέριο του Ι. Ναού της Παναγίας Πισιδιώτισσας, της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας.

Μετά την Ακολουθία στο Ναό, ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος κατάγεται από το Καζάν της Ρωσίας, αγίασε τα νερά της θάλασσας με τον Τίμιο Σταυρό, παρουσία Ορθοδόξων ρωσόφωνων πιστών.

Περισσότερα: https://www.orthodoxtimes.gr/theofania-stin-alanya-tis-mitropoli-pisidia/ 

Featured Item Background

Με χαρά σας υποδεχόμαστε στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας μας και ελπίζουμε να βρίσκετε σε αυτή ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Μεσογειακό Μικρασιατικό Πολιτισμό, που έδωσε τα φώτα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

          Τον Ιούλιο του 2013 μια ομάδα ανθρώπων, που συνδεόμαστε με την Νοτιοδυτική Μικρά Ασία, σκεφθήκαμε να ιδρύσουμε ένα μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο με την επωνυμία " Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού ".  

        Το όνομά της το διαλέξαμε  για να ταιριάζει με το σκοπό της, να σκορπίζει φως, να δροσίζει, να συγκινεί και να συναρπάζει. 

         Όπως αναγράφεται στο Καταστατικό της,  οι σκοποί της Εταιρείας είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, πολιτιστικοί, ανθρωπιστικοί και περιλαμβάνουν ενδεικτικά: